söndag, november 27, 2011

Glögg


Då gör vi det här!

Det som behövs:
  • 4,5l svagdricka
  • 2kg socker
  • 5 potatisar
  • 1 paket gäst
  • 2 paket (500g russin)
  • 1 påse hel kanel
  • 1 påse nejlikor
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 1 bit ingefära, typ halva den på bilden.
  • 1 bättre begagnad skurhink


Skrubba potatisen, skär den i strimlor och släng i den i hinken.


Samma princip med ingefäran som med potatisen.



Släng i kryddor och russin i hinken.


Smula ner gästen och fyll på med socker.


Verifiera att bäst före datum på svagdrickan har gått ut och häll i den i hinken.


Rör om i moturs rikting med akta så det inte faller i något olämpligt.


Sätt plast på hinken och gör några små hål. Hitta sen ett varmt och mysigt ställe åt glöggen, kanske vid elementet.

Sen är det bara att vänta, typ minst 3 veckor i alla fall.

1 kommentar: